U trendu

Naučni skup na temu zelene ekonomije od 19. do 21. aprila u Beogradu

BEOGRAD – Međunarodni naučni skup „Održivi razvoj i zelena ekonomija“ biće održan u Beogradu od 19. do 21. aprila, a svi zainteresovani za učešće mogu da se prijave do 20. marta, saopštio je Savez inženjera i tehničara Srbije.

Konferencija se održava onlajn, dok se prijave učešća šalju na e-mail: ecologica.drustvo@gmail.com.

Tematske oblasti ovog skupa biće zelena ekonomija i zeleni rast, održivi razvoj, uloga cirkularne ekonomije u čuvanju prirodnih resursa i značaj digitalizacije za održivost različitih sektora ekonomije i pravne osnove njenog uvođenja.

Takođe, teme će biti i energetska efikasnost, dekarbonizacija, OIE, biogeohemija, biotehnološki inženjering, nove metode recikliranja, organska poljoprivreda i mnoge druge.

Skup se održava u organizaciji naučno-stručnog društva za zaštitu životne sredine Srbije EcologicaBeograd, a u saradnji sa Beogradskom bankartskom akademijom, ALFA BK Univerzitetom Beograd, beogradskim Institutom za multidisciplinarna istraživanja i Institutom za opštu i fizičku hemiju Beograd, bugarskim naučnim institutima i univerzitetima – Bugarska Nacionalna unija naučnika, Univerzitet Angel Kanćev, bugarsko Nacionalno društvo poljoprivrednih inženjera, kao i Balkanskom aoscijacijom za životnu sredinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.