U trendu

Nejsmit: Let do Njujorka najatraktivnija destinacija

BEOGRAD – Generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit predstavio je najnoviji avion u floti Er Srbije, Erbas A330, koji danas kreće na prvi let za Njujork, jednu od, kako kaže, najatraktivnijih i najprofitabilnija destinacija te kompanije.

Nejsmit je zahvalio predsedniku i Vladi Srbije na njihovoj izuzetnoj, ogromnoj podršci pruženoj nacionalnom avioprevozniku.

Neismit je naglasio da je uspostavljanje direktnog leta do Njujorka pre skoro pet godina predstavljalo značajnu prekretnicu ne samo za Srbiju, već i za ceo region, jer je jedini direktan let koji povezuje Srbiju i region sa SAD.

„Ponosni smo što smo do sada prevezli više od 320.000 putnika na njujorškoj ruti, našoj glavnoj destinaciji“, rekao je generalni direktor Er Srbije.

Kako bi dodatno ojačali vezu između našeg regiona i SAD, Nejsmit je naveo da će novi avion u floti Er Srbije s ponosnom nositi ime najpoznatijeg srpskog naučnika Nikole Tesle, čiji žzivot i rad simbolično povezuju region sa Njujorkom i SAD.

Naveo je da su putničke kabine najbolje u klasi, a da je usluga osmišljena tako da oda počast radu i životu Nikole Tesle.

„Sastavili smo novi meni za biznis i ekonomsku klasu inspirisan Teslinim životom, njegovim detinjstvom, školskim danima i životom u Njujorku“, rekao je on.

Napomenuo je da unutrašnji dizajn novog aviona reflektuje tri ključne reči koje se vezuju za Teslin rad – energija, frekvencija, vibracija.

„Uveren sam da će unapređenje naših usluga zahvaljući novom avionu doprineti uspehu transatlantskog leta, koji uprkos pandemiji i dalje ostvaruje dobre rezultate“, kaže Nejsmit.

Upitan kada će se znati kakve je posledice ostavila pandemija na Er Srbiju, on je rekao da se radi finansijski izveštaj za 2020. i da će, čim bude spreman, biti predate APR-u, kako zakon nalaže, u predvijenom roku.

Na pitanje novinara o planovima za uvođenje novih letova, Nejsmit je rekao da je fokus Er Srbije u ovom trenutku povratak na normalno stanje.

„Sada imamo 28 linija, pre kovida smo imali 62“, rekao je on i dodao da ta kompanija ima i 800 čarter letova i da razmatra i širenje na druga tržišta i destinacije u SAD i Kanadi.

Naveo je da avioni Er Srbije tri puta nedeljno lete za Njujorku, a da je do kraja maja planirano četiri leta nedeljno, a na pitanje o planiranom uvođenju direktnog leta za SAD iz Bugarske, kaže da pozdravlja konkurenciju.

„Naša poslovna ponuda je jedna od najboljih u regionu, želimo da ostanemo dosledni i pozdravljamo konkurenciju“, rekao je Nejsmit.

Nakon obraćanja, generalni direktor Er Srbije, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ambasador SAD Entoni Godfri razgledali su novi avion u floti te kompanije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.