U trendu

Nemački agro-gigant Bajer veruje u kinesku semensku industriju

Nemački gigant agrobiznisa Bajer veruje u kinesku semensku industriju i spreman je da učestvuje u razvoju biotehnologije u Kini, budući da revitalizacija ubrzava razvoj tržišta, rekao je izvršni direktor Bajera.

„Semenska industrija u Kini je pokazala mnogo novih pozitivnih aspekata, bilo da se radi o planiranju politike bilo o razvoju tržišta“ , rekao je Teri Čen, generalni direktor zajedničkog preduzeća Bajera i Kineske nacionalne grupacije za seme, Čajna sid internešenel sid (China Seed International Seed), prenosi Sinhua.

Kongres kineskog semena 2024. (Poljoprivredna silicijumska dolina Nanfan) završen je 20. marta u gradu Sanja, provincija Hainan, na jugu Kine. Kongres je privukao mnoga industrijska preduzeća iz zemlje i inostranstva, a na događaju je predstavljen niz novih sorti, tehnologija i oprema.

Kina je ogromno tržište i njena industrija semena i dalje raste, rekla je na kongresu Kristi Hu, direktorka za regulatorne poslove semena i svojstava u Bajerovom Krop sajens čajna (Bayer Crop Science China).

Mnoga kineska preduzeća već imaju velike mogućnosti za istraživanje i razvoj i jaku konkurentnost, a za Bajer postoji mnogo prostora za saradnju, rekla je Hu.

„Samo uz konkurenciju i saradnju može doći do napretka, a poboljšanje ukupne konkurentnosti semenske industrije je veoma dobra stvar za razvoj kineske industrije semena“, dodala je Hu.

„Bajer se raduje što će Kini doneti više i bolje globalne resurse“, rekla je Hu. „Za revitalizaciju kineske industrije semena, uvođenje stranih resursa germplazme, tehnologije i obuka talenata u industriji semena predstavlja dobitnu kombinaciju“, dodala je.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.