U trendu

Nenezić: Omogućiti svima da rade uz poštovanje mera

BEOGRAD – U Srbiji se svim granama privrede mora omogućiti da rade uz poštovanje mera u borbi protiv pandemije, rekao je danas novi predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta (SES) i predsednik Udruženja poslodavaca Srbije Miloš Nenezić.

On se založio da medicinski deo Kriznog štaba blagovremeno predlaže jasnije mere i da pruži građanima informacije o tome koja od vakcina kako utiče, da bi lakše doneli pravu odluku za vakcinaciju koja je neophodna.

Smatra da se SES-u, u kome su predstavnici države, poslodavci i sindikati, mora omogućiti učešće u razgovorima prilikom planiranja anti-pandemijskih mera.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica SES-a Darija Kisić Tepavčević, rekla je da Krizni štab ima te informacije o delovanju vakcina i da su one javno dostupne.

„Možemo normalno da živimo i radimo i bez mera, ako bi se svaki pojedinac savesno pridržavao preventivnih mera i tako sprečio prenošenje virusa. Tu je ključ naše borbe“, rekla je Kisić Tepavčević i zahvalila se Neneziću što se zalaže za vakcinaciju.

Odgovarajući na pitanja medija, ona je istakla da sednica Kriznog štaba za borbu protiv pandemije nije bila ni zakazana za danas.

Dodala je da ne zna kada će biti održana, a da će o sazivanju sednice mediji biti blagovremeno obavešteni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar