Neposredna pogodba za „Jugoremediju“ 4. novembra

ZRENJANIN – Nakon što je propao i poslednji, sedmi, pokušaj prodaje nekadašnjeg farmaceutskog giganta, Fabrike lekova „Jugoremedija“ u stečaju, stečajni upravnika oglasio je prodaju metodom neposredne pogodbe za 4. novembar u krugu fabrike.

Predmet prodaje metodom neposredne pogodbe je imovina fabrike, čija je procenjena vrednost 3.813.357,07 dinara, piše novosadski Dnevnik.

U objavljenom oglasu navodi se da procenjena vrednost tog stečajnog dužnika nije minimalno prihvatljiva, niti je na ma koji drugi način obavezujuća za ponuđača ili opredeljujuća za ponuđača prilikom određivanja visine ponude.

Najvažniju imovinu „Jugoremedije“ čine industrijski kompleks površine 73.586 kvadratnih metara, pripadajuća oprema koja se nalazi u njemu, namenjena isključivo za proizvodne i neproizvodne pogone, 24 žiga koji su inetelektualna svojina fabrike lekova, 28 motornih vozila i inventar i zalihe privrednog društva „Jugoremedija“ AD .

Poslednja početna cena, za koju nije bilo zainteresovanih, za prodaju nekadašnjeg farmaceutskog giganta u Zrenjaninu bila je 800 miliona dinara.

Već nakon neuspele avgustovske prodaje najavljivano je da ima dva zainteresovana kupca koji se nisu prijavili na tender, ali ostaju zainteresovani, kao i da će Odbor poverilaca „Jugoremedije“ odrediti novi rok za prodaju ili će ići na pokušaj prodaje neposrednom pogodbom.

Inače, stečaj u „Jugoremediji“ proglašen je 2012. godine, a četiri godine kasnije proglašen je bankrot.

Ta fabrika bila je među 24 sporne privatizacije u Srbiji, čiju je prodaju analizirao Savet za borbu protiv korupcije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.