U trendu

NIS: Dalje investicije i kvalitet života građana prioritet

NOVI SAD – NIS u ovoj godini planira realizaciju investicija vrednih 25 milijardi dinara, a nastaviće i sa doprinosom unapređenju kvaliteta života građana u zajednicama u kojima posluje.

Prema dokumentu „NIS u 2022. godini“ objavljenom na internet stranici te kompanije, najviše sredstava biće uloženo u oblast istraživanja i proizvodnje nafte i gasa.

„Glavni fokus biće na najperspektivnijim projektima u Srbiji, kao i na razvoju aktiva u inostranim koncesijama“, navodi NIS.

Ključni projekat je treća faza modernizacije Rafinerije nafte u Pančevu, odnosno nastavak aktivnosti u vezi sa rekonstrukcijom postrojenja katalitičkog krekinga (FC C) i izgradnjom postrojenja za proizvodnju ETBE (visokooktanske komponente benzina).

Fokusi u toj Rafineriji biće rast obima prerade, proizvodnja biogoriva i realizacija projekata za povećanje energetske efikasnosti.

NIS najavljuje i nastavak modernizacije maloprodajne mreže u Srbiji, a pored savremenih benzinskih stanica potrošačima će ponuditi i najmodernije usluge u oblasti prometa.

Posebno se ističe razrada funkcionalnosti aplikacije Drive.Go putem koje je NIS, prvi u Srbiji, omogućio plaćanje za gorivo bez odlaska na platno mesto.

U sferi energetike NIS naglašava planirano puštanje u rad termoelektrane-toplane u Pančevu, vredne oko 180 miliona evra, koja će doprineti i energetskoj stabilnosti Srbije.

Posle potpisivanja strateškog partnerstva za HIP Petrohemiju NIS planira u 2022. godini sprovođenje tog ugovora što je iskorak u novu granu biznisa, gde se vide nove razvojne šanse, kao i novu ekspertiza.

U fokusu NIS-a ostaju projekti za unapređenje zaštite životne sredine u koje je od 2009. godine uloženo oko 120 miliona evra, kao i digitalna transformacija kompanije gde je u portforli oko 120 projekata i inicijativa.

Na polju doprinosa razvoju zajednice u 2022. prioriteti u oblasti društveno odgovornog poslovanja biće podrška mladima i unapređenje kvaliteta života građana Srbije.

Navodi se da je u fokusu realizacija ekoloških projekata u vrednosti od 107,5 miliona evra u 12 partnerskih zajednica u Srbiji.

„Sprovodeći zacrtane planove u 2022. godini, NIS će uprkos izazovnim okolnostima obezbediti dalji razvoj kompanije u korist akcionara, zaposlenih i šire društvene zajednice“, poručili su iz NIS-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar