U trendu

NIS dobitnik dana, zaustavljen pad BELEX indeksa

BEOGRAD – Ukupan promet na domaćem tržištu akcija iznosio je danas skromnih 11,2 miliona dinara (95,9 hiljada evra), a BELEX indeksi su delimično nadoknadili gubitke zabeležene na prehodnim sesijama.

Indeks BELEX 15 je porastao za više od pola procenta na 800,95 poena, a BELEXlajn je ojačao za 0,3 odsto na 1.700,86 poena.

Najuspešnija kompanija na današnjem trgovanju je bila Naftna industrija Srbije, sa skokom cene od čak 2,8 posto na 626 dinara i prometom od 10 miliona dinara.

Akcije drugih kompanija kojima se trgovalo na Open Marketu imale su slab učinak.

Na Multilateralnoj trgovinskoj plartformi je poljoprivredno društvo Miletić iz Srpskog Miletića registrovalo oštar pad cene od 8,7 procenata na 4.015 dinara, a istrgovano je za 0,6 miliona dinara.

Akcijama preduzeća „Sremput“ iz Rume trgovano je iznosu od 0,2 miliona dinara po ceni od 1.000 dinara, za 0,1 odsto nižoj nego na prethodnoj trgovinskoj sesiji.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 2,13 posto, u kupovini 4,26 procenata, a u prodaji nisu učestvovali.

Četiri serije državnih obveznica Srbije, denominovane u evrima, ostvarile su ukupan promet od 414 hiljada dinara (3,5 hiljada evra), pri čemu su stranih investitori realizovali pomovnu prometa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.