NIS pozvao studente za plaćenu praksu – prijave za „NIS Calling“ do 24. aprila

BEOGRAD – Naftna industrija Srbije (NIS) pozvala je danas studente odabranih fakulteta da započnu plaćenu praksu u kompaniji kroz sedmu sezonu programa „NIS Calling“, a rok za prijavu je 24. april.

U saopštenju NIS navodi da se tako pruža šansu mladima da steknu iskustvo u oblasti naftne industrije i primene svoje znanje u praksi.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti treće i četvrte godine i master studenti Rudarsko-geološkog, Mašinskog, Elektrotehničkog, Ekonomskog, Tehničkog, Fakulteta organizacionih nauka, Tehnološko-metalurškog, Saobraćajnog, Pravnog, Prirodno-matematičkog, Fakulteta tehničkih nauka i Hemijskog fakulteta.

Uz dobro znanje engleskog jezika, traži se i poznavanje MS Office paketa.

Jedna od prednosti programa „NIS Calling“ je fleksibilnost, jer omogućava polaznicama da 480 radnih sati prakse iskoriste tokom četiri meseca i usklade ih sa obavezama na fakultetu.

Svaki polaznik dobija svog mentora koji prati njegov rad i pruža mu podršku tokom aktivnosti u kompaniji i u toku adaptacije na novu sredinu.

Studenti imaju i priliku da steknu dodatno obrazovanje na Korporativnom univerzitetu kompanije NIS, na kojem predaju renomirani domaći i strani stručnjaci iz različitih oblasti.

Predviđeno je da se praksa sprovede na lokacijama NIS-a u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Elemiru i Čačku.

Do sada je praksu u NIS-u prošlo 170 polaznika, od kojih je 50 ostalo da radi u kompaniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.