U trendu

NIS traži partnera za izgranju gasne elektrane od 2 MW u Srspkoj Crnji

NOVI SAD – Naftna industrija Srbije raspisala je tender za izbor partnera za izgradnju male elektrane Srpska Crnja snage 2 MW, sa priključenjem na infrastrukturu, objavljeno je na sajtu te kompanije.

Posao obuhvata i priključenje male elektrane na infrastrukturu, a kriterijum za izbor je ekonomski najprihvatljivija ponuda sa aspekta NIS-a pod uslovom da je pozitivno tehnički ocenjena.

NIS traži partnera koji će ishodovati sve dozvole i saglasnosti zaključno sa upotrebnom dozvolom, obezbediti materijal i opremu, izraditi tehničku dokumentaciju, izgraditi elektranu, pustiti je u rad i održavati 15 godina.

Budući energetski objekat je kontejnerizovan sistem za proizvodnju električne energije sa gasnim motorom ili gasnom turbinom sa svim pomoćnim sistemima i podsistemima koji treba da omoguće autonoman rad.

Biće priključen na sistem sirovog gasa sa polja Srpska Crnja a imaće i priključak na elektroenergetski sistem.

Lokacija buduće elektrane je na teritoriji opštine Nova Crnja, u mestu Srpska Crnja.

Eksploataciono polje Srpska Crnja nalazi se u severnom Banatu oko 25 kilometara jugoistočno od Kikinde i administrativno pripada opštini Nova Crnja.

Polje je u eksplotaciji od 1978. godine a na njemu se nalazi sabirno gasna stanica.

„Zbog uvođenja u eksploataciju novih bušotina predviđeno je proširenje sabirno gasne stanice i izgradnja objekata za sabiranje i pripremu gasa“, naveo je NIS u tenderskoj dokumentaciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar