U trendu

NIS u ekoloske projekte sirom zemlje ulozila107,5miliona din

BEOGRAD – Kroz društveno odgovorni program „Zajednici zajedno“, koji je usmeren tokom 2021. godine na oblast ekologije i zaštite životne sredine, kompanija NIS je sa 107,5 miliona dinara podržala 29 projekata iz ove oblasti širom Srbije, saopštili su danas iz kompanije.

Kako bi odgovorila na potrebe zajednice čiji je deo, kompanija je sprovela ovaj ekološki program i podržala projekte u Beogradu, Novom Sadu, Požarevcu, Nišu, Čačku, Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Kanjiži, Novom Bečeju, Srbobranu i Žitištu.

Ovogodišnji ciklus programa „Zajednici zajedno“ NIS realizuje u saradnji sa resornim ministarstvima – Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine Srbije sa ciljem da se smanji zagađenje vazduha i da se javne parkovske površine urede na inovativan ekološki način.

Odabrani projekti u 12 gradova i opština širom zemlje usmereni su na zamenu kotlova, smanjenje zagađenja, unapređenje energetske efikasnosti, solarnu energiju i uređenje javnih parkovskih površina, sa namerom očuvanja životne sredine na ekološki efikasniji način.

Kako je i javni interes za očuvanje životne sredine na izuzetno visokom nivou, podrška ovoj temi u domenu društvene odgovornosti kompanije NIS je od izuzetnog značaja.

Iz kompanije kažu da je savremeni način života u velikoj meri doprineo disbalansu između urbanog i prirodnog, što zahteva aktivno delovanje na polju ponovnog uspostavljanja ravnoteže za život u skladu sa prirodom.

„Upravo ovo je jedan od razloga da fokus ulaganja kompanije NIS ove godine bude na unapređenju energetske i ekološke infrastrukture ustanova obrazovanja, zdravlja, kulture, sporta koje su od značaja za sve građane lokalnih zajednica obuhvaćenih Programom“, navodi se u saopštenju.

Program „Zajednici zajedno“ NIS sprovodi od 2009. godine i kroz njega je realizovano do sada više od 1.000 projekata vrednih 1,4 milijardu dinara koji su unapredili život građana u oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta i socijalne zaštite.

Rezultati konkursa, odnosno spisak podržanih projekata u ovoj godini, objavljeni su na veb stranici , kao i na sajtovima gradova i opština učesnica programa, saopštili su iz NIS-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.