U trendu

NIS-u priznanje „Dobročinitelj“ za društvenu odgovornost

BEOGRAD – Kompanija NIS jedan je od dobitnika priznanja „Dobročinitelj” za društvenu odgovornost u 2020. i 2021. godini, a svečana dodela priznanja održana je u Skupštini grada Beograda.

Dodela priznanja je realizovana u sklopu kampanje „Najbolje u Srbiji”, koju organizuje udruženje „Moja Srbija“, uz podršku Centra potrošača Srbije i Grada Beograda.
Zamenik generalnog direktora NIS-a Vadim Smirnov je istakao da je ponosan na kompaniju, svoje kolege i menadžment, jer i u teškim godinama nisu odustali od strateškog opredeljenja i u ovoj godini su sačuvali sve projekte kao što su „Zajednici zajedno“ i „Energija znanja“ i da će se nastaviti sa daljim aktivnostima i ulaganjima.

Pod sloganom „Budućnost na delu“, kompanija NIS više od decenije podržava brojne projekte u oblasti obrazovanja, javnog zdravlja i socijalne zaštite, kulture, sporta i zaštite životne sredine. NIS je u te oblasti kroz različite projekte u prošloj godini uložio 315 miliona dinara, a od 2009. više od 4,1 milijardu dinara.
Kroz program „Zajednici zajedno“ NIS je 2020. godine podržao rad 83 škole u 12 partnerskih gradova i opština u cilju unapređenja digitalizacije nastavnog procesa i povećanja bezbednosti učenika i nastavnika, dok je lane podržao 29 projekata iz ekologije i zaštite životne sredine a u okviru ova dva ciklusa uloženo je 222 miliona dinara.

NIS je nastavio i realizaciju programa „Energija znanja“, kroz koji sarađuje sa obrazovnim institucijama u zemlji i inostranstvu.

Prilagodio se epidemiološkoj situaciji i za dve godine održano je blizu 70 onlajn gostujućih predavanja na fakultetima.

Kompanija je podržala i opremanje kabineta za informatiku u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu i kabineta za ruski jezik u Šabačkoj gimnaziji, na Elektronskom fakultetu u Nišu otvoren je prostor za realizaciju zajedničkih projekata u oblasti digitalizacije.
NIS je na samom početku pandemije obezbedio 270 tona avio goriva nacionalnom avioprevozniku „Air Serbia“, dok je većinski akcionar NIS-a „Gaspromnjeft“ donirao gorivo za potrebe naših državnih službi.

Osim toga Kliničkom centru Srbije i bolnici u Batajnici NIS je donirao 500 kompleta hirurških uniformi, a za kovid bolnice je, u saradnji sa UNICEF-om, obezbeđeno 56 kiseoničkih protokomera.

Ove godine NIS je donirao više od 182.000 litara vode bolnicama širom Srbije, 350 kompleta posteljine Urgentnom centru u Beogradu, kao i vozilo Domu zdravlja „Dr Simo Milošević“ iz Beograda.
NIS takođe u saradnji sa svojim zaposlenim, aktivno sprovodi i volonterske akcije usmerene na podršku različitim inicijativama i osetljivim kategorijama društva. Tako je 2018. osnovan Klub volontera NIS-a koji sada broji više od 1.650 članova a oni su 2020. i 2021. godine realizovali 19 akcija, u koje su utrošili 2.946 volonterskih časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar