U trendu

NIS: Zavrsen ciklus ekoloskih radionica u skolama sirom SR

BEOGRAD – Završna ekološka radionica kompanije NIS „Ekološko vaspitanje, zdravo odrastanje“, u kojoj je učestvovalo više od 450 učenika širom Srbije, održana je danas u OŠ „Dragan Lukić“ na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Učenici su, pored interaktivnih predavanja, imali priliku da zajedno sa članovima Kluba volontera komapnije NIS, ucestvuju i u različitim kreativnim aktivnostima, poput slaganja mozaika od plastičnih čepova.

Ekološke radionice, koje je NIS organizovao u saradnji sa Udruženjem „Čepom do osmeha“, prilagođene su uzrastu učesnika i omogucile su im da saznaju kako reciklaža utičce na stabilizaciju klimatskih promena, nauče više o primarnoj separaciji otpada, vremenu potrebnom za razgradnju različitih materijala u životnoj sredini, kao i brojne druge važne prirodne zakonitosti i zanimljivosti.

Završnoj radionici koja je održana u Osnovnoj školi „Dragan Lukić“ na Novom Beogradu, prisustvovali su predstavnici Grada Beograda, predstavnici kompanije NIS, Udruženja „Čepom do osmeha“ i rukovodstvo škole.

Oni su, nakon predavanja, zajedno sa učenicima učestvovali u kreativnim aktivnostima u dvorištu škole.

Predsednica Udruženja „Čepom do osmeha“ Vanja Petković, ovom prilikom je kazala da je njeno Udruženje zajedno sa kompanijom NIS sprovelo ove akcije u Nišu, Kikindi, Kovilju, Čačku i Beogradu, kao i da je u njima učestvovalo više od 450 učenika.

Ona je istakla da Udruženje sa kompanijom NIS sarađuje godinama unazad i navela da su neki od projekata koje su zajedno sproveli donacija kombi vozila za prevoz čepova i podrška izgradnji prvog kombinovanog igrališta za decu u Novom Sadu.

Takođe, dodala je da prikupljanjem plastičnih čepova u poslovnim centrima i na benzinskim stanicama, kompanija NIS pruža kontinuiranu podršku radu Udruženja, očuvanju životne sredine i prikupljanju novčanih sredstava za pomoć deci sa invaliditetom ili smetnjama u razvoju.

Zamenik generalnog direktora kompanije NIS Vadim Smirnov rekao je da njegova kompanija posebnu pažnju posvećuje ekologiji i zaštiti zivotne sredine, ali i ulaganju u mlade.

On je naglasio da je od posebne važnosti da se među decom širi svest o značaju ekologije, jer će upravo oni biti ti koji će svojim delovanjem doprinositi čitavoj planeti, ali i prenositi svoje ekološke stavove starijoj populaciji.

„Samo u ekološke projekte kompanija NIS je investirala 120 miliona evra, a pruža i finansijsku podršku mnogim projektima koje sprovdi Gradska uprava“, naveo je Smirnov.

Pozvao je i ostale kompanije da se priključe trendu očuvanja životne sredine, koji će NIS nastaviti da sledi i u narednom periodu.

Direktorka škole „Dragan Lukić“ Olja Ćorović izrazila je zadovoljstvo što su učenici njene škole deo ove akcije, te izrazila zahvalnost što je zahvaljujući ovakvim akcijama njena škola dobila novu opremu za kabinet informatike.

Ispred Gradske uprave događaju je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Beograda Andrija Mladenović koji je kazao da Grad podržava sve projekte od ekološkog značaja za prestonicu.

Istakao je da je širenje svesti o značaju zaštite životne sredine od izuzetnog značaja, kako bi se obezbedila sigurnija budućnost i zdravije okruženje za našu decu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.