U trendu

Nismo davali lažna obećanja, konstruktivni razgovori sa poljoprivrednicima

ČAČAK – Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je danas u Čačku, povodom protesta poljoprivrednika prethodnih dana, da je ranije sa proizvođačima mleka imala konstruktivne razgovore i da država nije davala lažna obećanja, već jasno predočila šta je to što može da uradi, a šta ne može.

Kada je reč o protestima proizvođača mleka, ministarka poljoprivrede Tanasković je rekla je sa njima imala sastanak koji je trajao četiri sata.

„Razgovoru je prisustvovao i predsednik tog udruženja Miloš Trajković sa još dva poljoprivrednika. Izašli su sa tog sastanka zadovoljni jer se sa njima uvek vode konstruktivni razgovori, to nisu lažna obećanja da sve može i sve će biti, jer im je jasno rečeno šta se može, a šta ne može“, rekla je Tanaskovićeva.

Rekla je da je čula da juče da je Trajković rekao na protestu da nije video nijedno slovo od obećane strategije.

„Ne znam kako, pošto smo prezentovali Strategiju koja je zvanično na vladi usvojena kao dokument. Planovi su vrlo jasni, kao i stvari koje radimo. Svake nedelje na vladi imate uredbe kojima isplaćujemo sredstva“, navela je ministarka.

Takođe, istakla je da su krenuli javni pozivi za davanja poljoprvirednicima kako bi se povećao stočni fond.

„O tome govore subvencije koje smo opredelili za kupovinu novih steonih junica, što finansiramo sa 170.000, za ostavljanje ženskog teleta 200.000 dinara u dve godine, povećanje subvencije po litri mleka sa deset na 15 dinara, kao i uvećanje subvencija po grlu. Mislim da je ta Strategija apsolutno jasna, dok je nečija prezentacija stvar ličnog ukusa“, dodala je ministarka Tanasković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.