U trendu

NLB Organik konkurs otvoren do početka maja, fond 2,5 miliona dinara

BEOGRAD – Manje od mesec dana ostalo je do zatvaranja 12. Organik konkursa, u okviru kog će NLB Komercijalna banka najbolje projekte proizvodnje, prerade, ali i prodaje organske hrane i proizvoda, nagraditi u ukupnom iznosu od dva i po miliona dinara.

Pored glavne nagrade u iznosu od milion dinara za najbolji projekat organske proizvodnje ili prerade, NLB Komercijalna banka dodeliće i tri specijalna priznanja, navodi se u saopštenju.

Ove godine će po prvi put sa po 500.000 dinara nagraditi najbolji projekat organske proizvodnje u kategoriji žena, kao i mladih do 40 godina starosti.

Istim iznosom stimulisaće i uslužni, odnosno ugostiteljski objekat, koji u svojoj ponudi ima najmanje jedan proizvod organskog porekla iz Srbije, za koji je potrebno dostaviti sertifikat o poreklu.

Pravo učešća imaju svi poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom, koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i proizvođače koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor sa organizatorom proizvodnje.

Dvanaestim po redu Organikom, NLB Komercijalna banka nastavlja da nagrađuje one koji se poljoprivredom bave na teži, ali održiv način, čuvajući resurse i zemlju za buduće generacije i ujedno čuvajući zdravlje svojih korisnika, a prijave za konkurs se mogu dostaviti najkasnije do 2. maja.

U prethodnih 11 godina na Organic konkursu učestvovalo je 646 projekata iz cele zemlje, od kojih su nagrađene 42 održive ideje sa najvećim potencijalom da doprinesu zdravijoj i održivijoj budućnosti za nas i generacije koje dolaze.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar