U trendu

Nova kampanja Poreske uprave „Iz tvog džepa u tvoj džep“

BEOGRAD – Povodom uvođenja novog sistema e-fiskalizacije, Poreska uprava je u saradnji sa nadležnim Ministarstvom finansija, pokrenula medijsku kampanju pod nazivom „Iz tvog džepa u tvoj džep“, putem koje će javnost informisati o novom modelu fiskalizacije, koji donosi brojne koristi privredi i celoj državi.

Ovom kampanjom obraćamo se svim građanima Srbije sa porukom o značaju uzimanja fiskalnih računa prilikom svake kupovine dobara ili usluga, saopštili su iz Poreske uprave i navode da se njome ukazuje na mogućnost da svako može proveriti ispravnost izdatog računa skeniranjem QR koda na računu.

Ističu da je fiskalni račun dokaz da je za određenu kupovinu obračunat i plaćen porez, da se taj novac kroz budžetske prihode vraća u republički budžet i dalje koristi za izgradnju auto-puteva, bolnica, škola, predškolskih ustanova, i da građani na taj način imaju direktnu korist od njega.

Uzimanjem fiskalnog računa, građani direktno učestvuju u borbi protiv sive ekonomije i doprinose daljem razvoju celog društva i države, naglašavaju iz Poreske uprave.
Dodaju da se posredstvom budžeta, porez prikupljen na ovaj način, ulaže u ostvarivanje javnih i društvenih potreba građana i da svaki dinar uložen u izgradnju bolnica, dečjih ustanova, škola, auto-puteva, u kulturu i sport, školstvo i zdravstvo potiče i sa ispravno izdatog fiskalnog računa.
Poreska uprava navodi da novi model fiskalizacije doprinosi smanjenju sive ekonomije i mogućnosti raznih zloupotreba, što rezultira povećanjem budžeta za javne i društvene potrebe svih građana Srbije, te da zato svako od nas može doprineti boljem i razvijenijem društvu na ovaj način.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар