U trendu

Nova strategija za razvoj preduzetništva na jesen

BEOGRAD – Clanovi Radne grupe za pripremu Nacrta strategije za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika (MSPP) sa Akcionim planom, na čelu sa državnim sekretarom Milanom Ljušićem, sastali su se danas sa ekspertskim timom, kako bi razgovarali o glavnim preporukama privrednika, za unapređenje privrednog ambijenta.

U prethodnom period održano je 11 fokus grupa širom Srbije, u kojima su učestvovali svi zainteresovani privrednici za proces konsultacija.

Kao jedan od najvećih problema sa kojima se susreću, istaknut je nedostatak radne snage, saopšteno je iz Ministarstva privrede.

Prema rečima državnog sekretara i predsednika Radne grupe, Milana Ljušića, sugestije privrednika su od suštinske važnosti, s obzirom na to da će ovi dokumenti utvrditi strateški pravac delovanja u oblasti razvoja preduzetništva za period 2022 – 2027. godine.

Donošenje Strategije očekuje se na jesen.

Oblasti koje će obuhvatiti odnose se na: unapređenje poslovnog okruženja, unapređenje pristupa izvorima finansiranja i novim tržištima, kontinuirani razvoj l.udskih resursa, jačanje održivosti i konkurentnosti MSPP, razvoj i promociju preduzeničkog duha i podsticanje preduzeništva žena, mladih i socijalnog preduzetništa, kao i digitalizaciju i ozelenjavanje MSPP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar