U trendu

Novi Becej: Ministarki predstavljeni projekti razvoja turizma

NOVI BEČEJ – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić posetila je danas Novi Bečej i tom prilikom se sastala sa predsednikom opštine, Sašom Maksimovićem, kao i sa direktorom lokalne turističke organizacije, koji su joj prezentovali aktuelne i buduće projekte razvoja turizma ovog kraja.

„Cilj današnje posete Novom Bečeju bio je da zajedno sa čelnicima ove opštine definišemo prioritetne projekte razvoja turizma Novog Bečeja i da zajedno poradimo na strateškim idejama koje će unaprediti turističku ponudu ovog mesta“, rekla je ministarka Matić.

Ona je ukazala da je Novi Bečej opština okružena izuzetnim rezervatom prirode i rekom Tisom, poseduje dve marine, „Gradište“ i „Gradsku Marinu“, a takođe je mesto mnogobrojnih kulturno-istorijskih spomenika, crkava i ima ogroman potencijal za turistički razvoj, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministarka Matić je dodala da resorno Ministarstvo za turizam u narednoj godini pokreće velike projekte za razvoj nautičkog turizma i da su upravo reka Tisa i mogućnosti za unapređenje marina i nautičkog turizma ove opštine, bile u fokusu današnje posete.

Ona je obišla Žitni magacin, jednu od najstarijih građevina u Novom Bečeju, marinu „Gradište“, kao i hostel „Stara Vranjevačka opština“, a na samom kraju posetila je i Spomen-muzej „Glavaševa kuća“.

„Za nas je najvažnije u narednom periodu da se projekti koji budu definisani kao prioritetni i implementiraju. Sigurna sam da smo na današnjem sastanku sa predsednikom opštine i direktorom Turističke organizacije Novog Bečeja uspeli to da dogovorimo i da će se opština Novi Bečej pridružiti i doprineti celokupnom razvoju turizma u Srbiji“, zaključila je Matić.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je za projekte razvoja turizma Novog Bečeja za period od 2015 – 2021. godine ukupno opredelilo 12.600.000 dinara, dok je za infrastrukturne projekte izdvojeno 7.000.000 dinara, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.