U trendu

Novi mopedi za postare u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji

KRALJEVO – Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević danas je u Kraljevu uručio ključeve 12 novih mopeda poštarima koji rade na teritoriji Kraljeva, Raške, Sjenice, Novog Pazara i Vrnjačke Banje.

Do kraja marta će u radnu jedinicu „Kraljevo, Čačak“ stići ukupno 98 novih mopeda.

Mopedi su nabavljeni kako bi se modernizovala dostavna poštanska vozila, a javnom nabavkom koja je ugovorena krajem prošle godine predviđeno je da se nabave 1024 mopeda.

Od ovog broja za jedinicu „Kraljevo, Čačak“ planirano je 98 novih mopeda, 61 za Kraljevo i 37 za Čačak, a prošle nedelje je već stiglo 18, od čega 12 za Kraljevo i šest za Čačak.
Ovi mopedi italijanske marke „Piago Liberty“ biće korišćeni za redovnu dostavu u seoskim područjima i zameniće stare, dotrajale mopede.

Reč je o najsavremenijim vozilima, sa emisijom gasova po Euro 5 standardima koji imaju multifunkcionalne prednje i zadnje nosače za pošiljke, ukupne nosivosti 65 kilograma, dok vodootporni kofer smešten na zadnjem nosaču ima kapacitet 70 litara.

Zahvaljujući takvim karakteristikama, novi mopedi obezbeđuju efikasniju dostavu pošiljaka, manju emisiju štetnih gasova, uštede u potrošnji goriva, bolje uslove rada zaposlenih i njihovu veću sigurnost u saobraćaju.

Đorđević je tokom današnje posete Kraljevu i Vrnjačkoj Banji sa zaposlenima razgovarao o razvojnim planovima i aktivnostima za unapređenje njihovih uslova rada i materijalnog položaja, te unapređenju poštanskih usluga i upoznao ih sa daljim planovima kompanije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.