U trendu

Novi Sad nastavlja sa podrškom malim privrednicima

NOVI SAD – Mikro i mala preduzeća i preduzetnici učestvuju sa oko 98 odsto u privrednoj strukturi Novog Sada, pa zato gradska uprava podržava od 2020. godine taj sektor obezbeđivanjem sredstava za nabavku mašina i opreme, rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

On je naglasio da je do sada oko 200 privrednih subjekata dobilo sredstva po tom osnovu i dodao da sprovođenje politike dovođenja investitora u Novi Sad, uz istovremenu podršku domaćim, malim privrednicima, daje rezultate.

Đurić je, kako se navodi u saopštenju gradske uprave, posetio firmu DOO „SEVU 2015“ koje se bavi proizvodnjom elemenata za enterijer.

Sa direktorom Aleksandrom Rajačićem, razgovarao je o poslovanju tog preduzeća koje je dobilo sredstva za nabavku mašine za rad, po osnovu Javnog poziva za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za nabavku opreme i mašina za mikro, mala preduzeća i preduzetnike Grada Novog Sada.

„Posetili smo firmu „SEVU 2015“ koja je na konkursu prošle godine dobila bespovratnu subvenciju u iznosu od 800 000 dinara za nabavku mašine neophodne za rad. Ove godine iz budžeta smo za tu svrhu izdvojili 50 miliona dinara, te pozivamo male privrednike, da već u drugoj polovini marta, konkurišu za sredstva. Kontinuirano ulaganje u privredu dovodi do odličnih rezultata i na polju zapošljavanja. Tako je, prema poslednjim podacima, prošle godine u Novom Sadu radilo 168.556 ljudi, što je za oko 3.300 više nego u 2021. godini“, rekao je gradonačelnik Milan Đurić i dodao da je u periodu od 2012. godine do danas čak 38.500 novozaposlenih sugrađana.

Direktor i vlasnik firme Aleksandar Rajačić zahvalio se gradonačelniku i Gradskoj upravi za privredu na subvenciji koja mu je omogućila unapređenje poslovanja.

„Mi smo mala firma osnovana 2015. godine koja broji petoro zaposlenih i teži razvoju. Sarađujemo sa više kompanija, dobavljači smo za „Kontinental“, a izvozimo i za nemačko tržište“, rekao je Aleksandar Rajačić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar