U trendu

Novi šef Podravke biće bivša ministarka Martina Dalić?

ZAGREB – Nova predsednica uprave Podravke biće Martina Dalić, bivša potpredsednica vlade koja je dala ostavku zbog afere Borg, javlja portal Index pozivajući se na dobro upućene izvore u zbivanja u Podravci.

Kao kandidati za novog šefa Podravke pominjani su, kako navodi portal, predsednik parazitske Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, zatim čelni čovek Kromarisa Goran Markulin, šadašnji član Uprave Podravke za finansije Davor Doko, i na kraju Martina Dalić.

Činjenica da se među kandidatima našla i Dalić, dodaje Index, digla je na noge privrednike. Iz Udruženja Glas preduzetnika su nedavno podsetili da je Dalić vladu napustila pod teretom velike afere.

„Kakva smo mi to država kada predsednik vlade odrađje intervjue za posao u kompaniji koja je u suvlasništvu države? O tome treba da odlučuje Nadzorni odbor Podravke, a ne Plenković, a odabir treba izvršiti na temelju stručnosti, a ne stranačke pripadnosti ili premijerovih preferencija“, rekao je nedavno za Index suosnivač i izvršni direktor Glasa preduzetnika Dražen Oreščanin.

U prilogu portala se podseća da je Index otkrio aferu o tajnoj grupi Borg objavom mejlova Martine Dalić, zbog čega je ona u maju 2018. godine podnela ostavku na mesto potpredsednice vlade i ministarke privrede.

Iz dokumentacije i mejlova koje je 2018. objavio Index, kako se dodaje, jasno je proizlazilo da su Andrej Plenković i Martina Dalć ne samo namerno obmanjivali hrvatsku javnost govoreći neistine o stanju u Agrokoru, nego su svoje položaje premijera i potpredsednice vlade iskoristili kako bi posebna grupa, koju je izabrala Dalić, mogla da zaradi na poslovima u Agrokoru posle gašenja koncerna 10. aprila.

Dalić je sve negirala, ali je u maju 2018. podnela ostavku na funkcije u vladi, piše Index.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.