U trendu

Novi život LB Profila i zahvaljujući mašini iz Srbije

TEŠANJ/DOBOJ – Predsednik Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma (KIF) Zapadnog Balkana i Privredne komore Srbije Marko Čadež sa saradnicima trećeg dana posete Tešnju obišao je fabriku nameštaja Artisan i tri kompanije LB Profil, Bovido i Euro-still koje su deo Hifa-Oil grupe.

U poslovnoj zoni Doboj – drugu mladost živi najstariji nemački proizvođač PVC profila, „LB Profile“ koga je Hifa otkupila i napravila transfer tehnologije ka BiH.

Tu se ekstrudira, a zatim od njega Bovido pravi stolariju čiji je potpuni plasman ka zemljama severa Evrope.

LB Profili se plasiraju i drugim proizvođačima stolarije u BIH i zemljama regiona, a Bovido proizvodi od profila drugih proizvođača aluminijumsku stolariju.

U obilasku fabrika Čadež se zadržao kod mašine Alatnice Barović iz Obrenovca koja proizvodi čelična ojačanja za PVC profile i to naveo kao jedan od primera dobre saradnje i povezivanja u ostvarivanju rezultata za koje se zalaže i KIF.

Fabrika nameštaja Artisan pravi proizvode od punog drveta, ručno rađene, i dugo godina uspešan je izvoznik iz regiona Tešnja i BiH.

Tokom prva dva dana posete u Tešnju je održana sednica Upravnog odbora KIF-a, razgovarano je o saradnji sa privednicima tog kraja okupljenim u Biznis centar, a priznanje od KIF-a dobio je doskorašnji predsednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.