U trendu

Novih 27 digitalnih postupaka za privrednike

BEOGRAD – Otvorena diskusija „Nove elektronske usluge za privredu“ pružila je danas priliku privrednicima da u razgovoru sa predstavnicima države saznaju više o novih 27 potpuno digitalizovanih postupaka za izdavanje dozvola, licenci i saglasnosti koji su sada dostupni na portalu eUprava, u okviru programa ePapir.

Kako je saopšteno, digitalizacija postupaka za privredu pokrenuta je u okviru trogodišnjeg Projekta za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji, koji realizuju Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svetske banke, Republički sekretarijat za javne politike i Kancelarija za IT i eUpravu Vlade Republike Srbije uz finansijsku podršku Fonda za dobru upravu Ujedinjenog Kraljevstva i Britanske ambasade u Beogradu.

Direktorka Republičkog sekretarijata za javne politike Bojana Tošić istakla je da je digitalizaciji prethodilo popisivanje 2600 postupaka za privredu na republičkom nivou, i da je sa privredom predloženo pojednostavljenje čak 1000 postupaka.

“Trenutno je u procesu pojednostavljenja oko 350 postupaka. Ovo je tek prvih 27 usluga koje sprovode Uprava za bilje i Ministarstvo finansija, a u naredna tri meseca biće dostupno još najmanje 70 elektronskih usluga za privredu iz nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, Nacionalne službe za zapošljavanje, Ministarstva građevinarstva saobraćaja i infrastrukture i Ministarstva zaštite životne sredine, a do kraja godine ukupno oko 200 usluga“, izjavila je ona.

Dodala je da će u prvom kvartalu ove godine biti omogućeno da svi privrednici mogu brzo i lako pronaći sve informacije o postupcima javne uprave na Portalu registra administrativnih postupaka, što će im olakšati i pojeftiniti postupanje i u svim nedigitalizovanim postupcima.

Zamenica ambasadorke Velike Britanije, Rebeka Fabrici, izjavila je da Srbija već dugi niz godina radi na digitalizaciji državne uprave.

“To je odličan način da se omogući veći broj investicija u privatnom sektoru i eliminiše siva ekonomija. Nadam se da ćemo u narednom periodu videti nastavak digitalizacije i uključivanje i drugih institucija u ovaj sistem. Od 2015. godine, kada je Fond za dobru upravu došao u Srbiju, sproveli smo oko 60 projekata sa budžetom od preko 20 miliona funti. Među njima je najviše projekata koji se bave elektronskom upravom“, poručila je ona.

Fabrici je istakla i da je protekla godina pokazala da je važno imati usluge koje se mogu ostvariti bez fizičkog kontakta, te da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti da pruža podršku ovakvim projektima i u budućnosti.

Regionalni menadžer Međunarodne finansijske korporacije za Centralnu i Jugoistočnu Evropu Ari Naim izjavio je da se do kraja marta ove godine očekuje čak 100 u potpunosti digitalizovanih procedura koje će i državi i privredi omogućiti značajne uštede u vremenu i novcu.

“Ove prednosti će naročito osetiti mikro, mala i srednja preduzeća koja čine 99,5 procenata svih kompanija, a za koje ove značajne uštede predstavljaju mogućnost za reinvestiranje i dalji rast. Dodatno, kao rezultat ovog projekta očekuje se veći broj investicija, što posledično dovodi do novih radnih mesta i višeg standarda za građane Srbije, a to je naš krajnji cilj”, rekao je Ari Naim.

Cilj trogodišnjeg Projekta za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji je smanjenje administrativnog opterećenja za privredu kroz pojednostavljivanje 1.750 administrativnih postupaka, kao I omogućavanje elektronskog izdavanja 100 dozvola i uklanjanje praksi koje negativno utiču na razvoj konkurencije. Očekuje se da će tokom projekta oko 600 dozvola, saglasnosti i odobrenja biti pojednostavljeno.

Projekat je deo reformskog projekta Vlade Srbije za pojednostavljenje administrativnih postupaka i regulative – ePapir, kojim je uključivanjem 85 organa i organizacija javne uprave do sada pojednostavljeno ili ukinuto više od 130 postupaka, i ostvarene uštede za privredu u vrednosti većoj od 32 miliona evra na godišnjem nivou, navodi se u saopštenju.

U okviru programa će biti uspostavljen Registar administrativnih postupaka, kao i Portal ovog Registra koji će predstavljati jedinstveno mesto sa svim potrebnim informacijama za privrednike o svakom postupku koji sprovodi javna uprava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.