U trendu

Novosti: Za kupovinu imovine PBK prijavilo se jedno preduzeće

Na javni konkurs za kupovinu imovine Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) prijavio se srpski ogranak firme „Al Dahre“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, nezvanično su saznale Večernje novosti, objavljeno je u današnjem izdanju tog lista.

Osim te firme, kako nezvanično Novosti saznaju, bila je zainteresovana i dokumentaciju je otkupila jedna „hrvatska kompanija iza koje zapravo stoji indijski kapital“.

U četvrtak 13. septembra u 12 sati biće zvanično objavljeno ime ponudjača.

Početna cena imovine je 104,5 miliona evra, a na prodaju je 16.785 hektara zemljišta PKB-a na Paliluli, u Surčinu i Zrenjaninu, kao i stoka, objekti, oprema, rezervni delovi.

Procenjena vrednost zemljišta, gradjevinskih objekata i opreme je 208,5 miliona evra, udela od 29 odsto kapitala Ekolaba u vlasništvu Akcionarskog fonda 214.700 evra, a 45,77 odsto Instituta PKB Agroekonomik 431.300 evra.

Po podacima Samostalnog sindikata PKB-a, imovinu preduzeća čini oko 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, oko 70 kilometara kanalske mreže za navodnjavanje, oko 17.000 grla stoke, i druga nepokretna imovina i mehanizacija.

PKB ima oko 1.700 radnika kojima su, kako tvrde u sindikatu, obećane otpremnine od 450 evra po godini staža.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.