U trendu

NSZ: Besplatne obuke za traženje posla i pokretanje biznisa

BEOGRAD – Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović danas je sa predstavnicima GIZ-a potpisao primopredaju digitalne platforme za besplatne onlajn obuke – „Aktivno traženje posla“ i „Put do uspešnog preduzetnika“.

Kako je saopšteno iz NSZ, obe obuke, koje NSZ sprovodi, a čija realizacija je omogućena uz podršku globalnog programa Nemačke razvojne saradnje „Migracije za razvoj“ koji u Srbiji sprovodi GIZ, svi zainteresovani mogu da pohađaju preko platforme za učenje na daljinu.

Obuka za aktivno traženje posla namenjena je nezaposlenim licima koja žele da ovladaju tehnikama traženja posla i pripreme se za tržište rada i razgovor sa poslodavcem, dok je obuka „Put do uspešnog preduzetnika“ namenjena nezaposlenim licima koja žele da pokrenu sopstveni posao.

Obukama u onlajn formatu obuhvaćene su sve programske celine standardnih obuka za nezaposlene koje se redovno organizuju u filijalama Nacionalne službe, ali i niz novih tema kao što su: uloga društvenih mreža u traženju posla, digitalni marketing ili animacije sa primerima ponašanja na razgovoru sa poslodavcem.

Nove onlajn obuke NSZ zasnovane su na interaktivnim audiovizuelnim sadržajima i omogućavaju praćenje lekcija tempom primerenim svakom pojedincu, po želji i više puta.

Posebnu novinu predstavljaju onlajn verzije ovih obuka na romskom jeziku, namenjene nezaposlenim licima romske nacionalnosti.

Korišćenje platforme je veoma jednostavno, a nezaposleni obuku mogu pohađati preko bilo kog uređaja (mobilni telefon, tablet, laptop, desktop računar), bez potrebe instaliranja bilo kakvog dodatnog softvera.

Za sve dodatne informacije u vezi sa pohađanjem onlajn obuka, nezaposleni mogu da se obrate svom savetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ.

U saopštenju NSZ navodi se da su digitalizacija i modernizacija usluga NSZ u skladu je sa standardima usluga karijernog vođenja i savetovanja koji se globalno primenjuju u oblasti obrazovanja, zapošljavanja, socijalne zaštite i omladinske politike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar