U trendu

NSZ: Besplatnu onlajn obuku prošlo više od 5.500 ljudi

BEOGRAD – Besplatne onlajn obuke za nezaposlene „Aktivno traženje posla“ i „Put do uspešnog preduzetnika“, koje je ove godine pokrenula Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ), do sada je pohađalo više od 5.500 građana, od čega se najveći broj opredelio za obuku koja im pomaže da pokrenu sopstveni biznis, objavila je NSZ.

Onlajn obuku „Aktivno traženje posla“ prošlo je oko 600 nezaposlenih a skoro 5.000 obuku „Put do uspešnog preduzetnika“

Među onima koji su se opredelili za obuku „Aktivno traženje posla“ većinu su činile žene, čak 71 odsto.
Obuku „Put do uspešnog preduzetnika“, za koju je pokazano mnogo veće interesovanje, pohađalo je nešto više muškaraca, njih 52 odsto, naspram 48 odsto žena.
Obuka za aktivno traženje posla namenjena je nezaposlenima koji žele da ovladaju tehnikama traženja posla i pripreme se za tržište rada i razgovor sa poslodavcem, dok je obuka „Put do uspešnog preduzetnika“ namenjena nezaposlenima koji nameravaju da pokrenu sopstveni posao.

Digitalnu platformu za učenje na daljinu sa pomenutim obukama omogućila je Nemačka razvojna saradnja u okviru globalnog programa „Migracije za razvoj“.

Obe obuke su zasnovane na interaktivnim audiovizuelnim sadržajima i omogućavaju praćenje lekcija tempom koji je prilagođen svakom pojedincu.
Korišćenje platforme je veoma jednostavno, a nezaposleni obuku mogu da pohađaju putem bilo kog uređaja, mobilni telefon, tablet, laptop, desktop računar, bez potrebe instaliranja bilo kakvog dodatnog softvera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.