U trendu

Nudle iz Rume i u Americi i Kanadi

Kompanija CG Corp Global iz Nepala, koja je u oktobru prošle godine u Rumi otvorila svoju prvu fabriku u Evropi za proizvodnju instant nudli „WaiWai“, počinje izvoz i u Ameriku i Kanadu posle evropskog tržišta.

„Wai Wai nudle već izvozimo širom Evrope, ali smo izvoz nudli, proizvedenih u Srbiji, započeli i u Ujedinjene Arapske Emirate, a narednih nedelja počećemo da ih izvozimo i u Ameriku i Kanadu“, izjavio je generalni direktor kompanije Vipin Pangeni.

Izvoz testenine započeo je isporukama Velikoj Britaniji, Portugaliji, Danskoj i Italiji, a nastavljen je izvozom u Nemačku, Kipar, Holandiju, Belgiju i Norvešku i druge evropske zemlje, navodi se u saopštenju kompanije.

Godišnje se u svetu proda više od dve milijarde pakovanja „Wai Wai“ nudli. Fabrika „Wai Wai“ deo je globalnog konglomerata Cinnovation Grupe, koja se sastoji od 122 kompanije i 76 brendova i posluje u nekoliko poslovnih sfera: infrastruktura, hotelijerstvo, bankarstvo, telefonija, prehrambena industrija, hidroelektrane, obrazovanje, cigarete i pića.

Vlasnik Cinnovation grupe je prvi nepalski milijarder – Binod Čodri, koji se nalazi i na Forbsovoj listi milijardera.

Izvozu je namenjeno 80 odsto proizvodnje u fabrici u Rumi, a do 2020. biće zaposleno ukupno 407 ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.