U trendu

O ponudi Švajcarskog fonda razmišljaju turski poverioci

ZRENJANIN – Najbolju ponudu za kupovinu Jugoremedije u stečaju dao je investicioni fond iz Švajcarske, a hoće li zrenjaninska farmaceutska kompanija biti prodata odlučiće Odbor poverilaca narednih dana, rekao je u izjavi za Tanjug predsednik Odbora Vladimir Pecikoza.

On kaže da pošto postupak nije završen ne može da kaže ko je dao najbolju ponudu i koliko ona iznosi.

„Od tri ponuđača nijedan nije farmaceutski, nije proizvođač lekova i ne bavi se lekovima, a ta najbolja ponuda je od investicionog fonda, koji ima svoje predstavništvo u Beogradu, a pretpostavljam da je inostrani investicioni fond“, rekao je Pecikoza.

Stečajni upravnik Jugoremedije Vladimir Savić potvrdio je da je najbolju ponudu dao investicioni fond iz Švajcarske.

„Ako Odbor poverilaca da saglasnost, Jugoremedija je prodata, ako ne da – nije prodata“, kaže Savić.

Odbor poverilaca o ponudi će doneti odluku narednih dana jer su najveći poverioci iz Turske zatražili nekoliko dana za konsultacije, kaže Pecikoza.

U Odboru poverilaca Pecikoza predstavlja radnike i privatne firme iz Zrenjanina koje su sarađivale sa Jugoremedijom, a kaže da su, pored predstavnika turske kompanije, članovi odbora i po jedan predstavnik firmi iz Vršca, Novog Sada i Beograda.

„Narednih dana se može očekivati odluka Odbora poverilaca, a ja očekujem najverovatnije pozitivan odgovor, pa da Jugoremedija nađe najzad kupca i da proradi“, kaže Pecikoza.

Dodaje da je interes da Jugoremedija proradi kako bi se ljudi vratili na posao, jer je problem što stečaj traje dugo, od 2012. godine.

„Iako je u dobrom stanju, ipak je u neke delove fabrike procurila voda, a problem je što stečajni upravnik nema više sredstava da to sanira i da plaća troškove za struju i plin“, kaže Pecikoza i dodaje da je novac sa računa od zakupa potrošen.

Za prodaju Jugoremedije švajcarskom investicionom fondu biće neophodno da najmanje tri od pet članova Odbora poverilaca ponudu prihvati.

(Tanjug)

Napišite komentar