U trendu

Obamka sladoled rashladio odnose između Rusije i SAD

Ruska fabrika sladoleda „Slavica“ odlučila je da ovog leta rashladi odnose između Moskve i Vašingtona sladoledom „Mali Obama“.

Mlečni sladoled sa čokoladnim prelivom „Obamka“, kako se proizvod zove na ruskom jeziku, upakovan je u ambalažu sa crtežom nasmejanog malog Afrikanca sa minđušom u uhu i sladoledom u ruci.

Zbog pripajanja Krima i vojne intervencije u Siriji, odnosi Rusije i Sjedinjenih Država na najnižem su nivou od Hladnog rata, a ruski državni mediji i antiamerički aktivisti često su zbijali šale na račun Obame koje američki zvaničnici tumače kao rasističke i uvredljive, prenosi Rojters.

Iz fabrike sladoleda poručuju da je lik na „Obamki“ inspirisan likom iz sovjetskog filma, i da je deo serije sladoleda različitih ukusa i boja koji decu treba da nauče osnovnim rasama:

„Ime sladoleda treba lako da se pamti. Svi oni koji imaju bujnu maštu, mogu imati različite asocijacije, ali ovaj proizvod namenjen je deci i daleko je od politike.“

Fabrika Slavica nalazi se u sibirskom gradu Krasnojarsku, koji je prošlog meseca dospeo u žižu javnosti nakon otvaranja kafića posvećenog Vladimiru Putinu, a u kojem, kako prenosi Rojters, gosti mogu koristiti toaletni papir sa printom Obaminog lika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar