U trendu

Obnova 192 kilometra puteva do 1. jula 2016.godine

U Srbiji će do 1. jula sledeće godine biti završena obnova 10 deonica puteva ukupne dužine 192 kilometra, koji spadaju u kategoriju hitnih radova, saopšteno je iz Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture.

O tome su predstavnici „Puteva Srbije“ na sednici obavestili članove odbora Upravljačko-nadzornog odbora Projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja.

Na sastanku je zaključeno da će se u narednih mesec dana prikupiti podaci o saobraćajnim nezgodama sa smrtnim ishodom u periodu 2009-2014. na deonicama koje su obuhvaćene projektom, u cilju evaluacije efekata projekta na unapređenje bezbednosti u saobraćaju.

Na sednici je analizirana realizacija programa koji će omogućiti obnovu 1.100 kilometara puteva u Srbiji.

Na sastanku u Vladi Srbije razmatran je izveštaj o napretku Projekta u periodu od početka realizacije, u decembru 2014. godine, do oktobra 2015. godine, kao i planovi za ugovaranje i izvođenje radova u 2016. godini.

Projekat rehabilitacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji vredan 400 miliona evra traje četiri godine i realizuje se uz finansijsku podršku Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke, a deo sredstava obezbeđen je iz budžeta Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.