U trendu

Obnovljene isporuke gasa preko gasovoda Jamal-Evropa

VARŠAVA – Protok gasa na istok preko gasovoda Jamal-Evropa od Nemačke do Poljske nastavljen je danas, posle prekida u ponedeljak, pokazali su podaci operatera ovog gasovoda Gaskad.

Podaci pokazuju da su fizički izlazni tokovi na mernoj tački Malnov na nemačkoj granici danas iznosili 8.001.954 kilovat sati, prenosi Rojters.

Fizički tok gasovodom Jamal-Evropa od Nemačke do Poljske prekinut je juče, pošto je prethodno istog dana prekinut dotok gasa iz Rusije u Nemačku..

Gasovod Jamal-Evropa, koji prolazi kroz Belorusiju, Poljsku i Nemačku od prošlog decembra uglavnom je radio u obrnutom režimu tako što je gas išao na istok iz Nemačke u Poljsku.

Inače, kako su pokazali podaci nemačkog operatera „Gaskejd“ sa merne tačke Malnov juče je prekinut fizički protok gasa preko tog gasovoda kojim se gas doprema iz Rusije preko Poljske do Nemačke.

Kako je u ponedeljak navela agencija Interfaks, ruski Gasprom nije rezervisao nikakav gasni tranzitni kapacitet preko gasovoda „Jamal-Evropa“ za treći kvartal ove godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar