U trendu

Očekuje se učešće velikog broja zemalja u Novom Sadu

BEOGRAD – Očekujemo veliku posećenost ovogosišnjeg Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu, jer je 15 zemalja prijavilo učešće, a doći će i ministri iz nekoliko država, izjavio je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

On je povodom 88. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, 53. Međunarodnog sajma lova i ribolova i Sajma ekologije, koji će na Novosadskom sajmu biti održani od 18. do 24. septembra rekao da se manifestacija održava u specifičnim uslovima zbog pandemije.

„Nastojaćemo da se njegovo održavanje odvija pod merama zaštite ljuidi, jer su nam život i zdravlje ljudi najvažnije, ali isto tako i privreda mora da živi i sajam da se održi“, rekao je Nedimović.

Podsetio je da je prošle godine iz istih razloga novosadski poljoprivredni sajam održan virtuelno.

„Ove godine očekujem veliku posećenost i pored ograničenja. Češka nam je domaćin sa kojom imamo savršene odnose kako u poljoprivredi tako i između dve države. Očekujem učešće 15 zemalja, nekoliko ministara poljoprivrede iz okruženja će doći. Ministri iz Poljske, Češke, imamo najave da će doći ministar poljorivrede izraela, Belorusije i Italije. Ove godine je očigledno poljoprivreda u fokusu, kao što je i hrana u fokusu“, rekao je Nedimović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.