U trendu

Od 23. decembra dva puta nedeljno čarter letovi Ankara-BG

BEOGRAD – Direktni letovi na liniji Ankara – Beograd saobraćaće dva puta nedeljno od 23. decembra najavljeno je danas u PKS na konferenciji povodom posete privredene delegacije iz Turske Beogradu.

Predstavnici Turske privredne komore, Turkiš erlajnza i avio-kompanije Andadolu Dzete boraviće u Srbiji do 25. novembra u cilju promovisanja novog čarter leta između dve prestonice i upoznavanja sa turističkom ponudom naše zemlje.

Takođe, u okviru posete planirana je razmena kontakata sa srpskim privrednicima i učvršćivanje privredne saradnje dve zemlje.

Direktor Turističke organizacije Srbije Marija Labović i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović ocenili su da će naša zemlja, uvođenjem nove linije, imati prolaz na novo tržište, koje ima 10 miliona stanovnika, te da će se to pozitivno odraziti na turistički razvoj naše zemlje.

Labović je rekla za Tanjug da su u našoj zemlji ove godine Turci drugi po broju realizovanih noćenja među inostranim turistima i poručila da će se broj turista iz Turske, novom direktnom linijom, znatno povećati.

„Otvaranjem novog direktnog leta za nas se otvara novo potencijalno tržište. Do sada smo imali direktnu povezanost sa Istanbulom i svi letovi su bili popunjeni i izuzetno je važno što povećavamo ovu direktnu povezanost, jer razmena turista mnogo zavisi od saobraćajne povezanosti“, kaže Labović.

Ona je navela da će turska delegacija u narednih par dana pored Beograda posetiti Novi Sad i Sremske Karloce, kako bi se upoznali sa prirodom i kulturnom bastinom Srbije.

Turistima će, prema njenim rečima biti predstavljena i zimska turistička ponuda Srbije.

Kada su u pitanju kratki gradski odmori direktor TOB-a Popović je istako da se Beograd pokazao poslednjih godina kao izuzetno primamljiva destinacija turistima iz Turske.

Izrazio je zadovoljstvo što će se nova linija uvesti u isto vreme kada počinje manifestacija „Beogradaska zima“, te će se, prema njegovim očekivanjima, povećati i broj poseta i noćenja u odnosu na prošlu godinu.

„Rast turskih turista u odnosu na prošlu godinu gotovo je sto posto i očekujem da će do kraja godine broj noćenja gostiju iz ove zemlje premašiti 100.000 i dostići nivo iz 2019.“, kazao je Popović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.