U trendu

Od Beograda do Tivta i nazad za 109 evra

BEOGRAD – Posle prvog komercijalnog leta aviona iz Podgorice za Beograd, koji je jutros sleteo na aerodrom „Nikola Tesla“, nova crnogorska aviokompanija „Er Montenegro“ uspostaviće letove i ka drugim destinacijama u regionu, najavljeno je na konferenciji za novinare u Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija Srbije (YUTA).

Izvršni direktor Er Montenegra Predrag Todorović je rekao da će za crnogorsku nacionalnu aviokompaniju u narednom periodu Beograd predstavljati glavnu destinaciju.

„Glavnu, ali ne i jedinu, pošto već sredinom i krajem ovog meseca otvaramo i dodatne destinacije. Iz Podgorice letećemo za Beograd jednom dnevno, a tokom jula kreće i destinacija Frankfurt. Iz Tivta za Beograd letećemo dva puta dnevno, a tokom letnje sezone i tri puta dnevno. Krajem meseca otvaramo destinacije Banjaluka, Ljubljana i tako dalje“, rekao je Todorović.

On je dodao da pored aviona embraer 195 koji ima u svojoj floti, a koji je jutros sleteo na Surčin, Er Montenegro je iznajmio avion embraer 190. Taj avion će se koristiti sve dok drugi avion embraer 195, koji je takođe u vlasništvu kompanije, ne uđe u saobraćaj početkom jula.

Todorović je rekao da će cene karata određivati tržište, kao i da je u toku akcija na kojoj povratna karta na relaciji Beograd – Tivat košta 109 evra.

Prema njegovim rečima, cena će se menjati u zavisnosti od potražnje.

Direktor YUTA Aleksandar Seničić je rekao da je Crna Gora jedna od destinacija za koju građanima Srbije nije potreban nijedan dodatan uslov da bi u nju putovali.

On je podsetio da je crnogorska vlada donela odluku da će preuzeti troškove lečenja svih onih koji se razbole tokom boravka u Crnoj Gori.

„To i jeste bio jedan od glavnih motiva za jako veliko povećanje interesovanja koje trenutno beležimo u turističkim agencijama, a i van njih. I sama politika cena ove godine je drugačija, imamo sniženja cena koja su dosta velika u odnosu na 2018. i 2019. godinu, što je sigurno uticalo na povećanje interesovanja domaćih putnika kada je reč o destinaciji Crna Gora“, rekao je Seničić.

On je dodao da očekuje jednu više nego pristojnu sezonu i da se nada da krećemo sa oporavkom turističke industrije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.