U trendu

Od preduzeća 55 puta tražili podatke o reklamiranju?!

Savet za borbu protiv korupcije saopštio je danas da je bio prinuđen da se za potrebe izrade izveštaja o sistemskoj korupciji više od 55 puta obrati povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti kako bi dobio tražene podatke.

Da bi prikupio podatke o trošenju budžetskog novca za potrebe oglašavanja i marketinga, Savet je uputio dopise na više od 120 adresa, pre svega ministarstavima, javnim preduzećima, fondovima i agencijama.

Tražene informacije o troškovima reklamiranja, PR usluga, izrade promotivnih materijala i oglašavanja, do sada nisu dostavila javna preduzeća Srbijagas, Telekom, Pošta Srbije i Informatika iz Novog Sada.

Na zahtev Saveta, poverenik je izrekao novčane kazne Telekomu i Srbijagasu.

Savet je podsetio da je povereniku u 2015. godini dostavljeno 13 žalbi protiv Informatike, a 12 protiv Pošte Srbije.

Kako je saopšteno, Poverenik je izrekao Srbijagasu 13 novčanih kazni u vrednosti 1,2 miliona dinara, a Telekomu Srbije 31 novčanu kaznu ukupnog iznosa 2,86 miliona dinara.

Savet za borbu protiv korupcije smatra neprimerenim trošenje sredstava koja pripadaju građanima Srbije, na plaćanje kazni za netransparentno poslovanje i pozvao je osnivače javnih preduzeća koja su kažnjena da pokrenu postupke utvrđivanja odgovornost njihovog rukovodstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar