U trendu

Odobreno jos 107 zahteva, novih 13 vlasnika kuca u Secnju

BEOGRAD – U selima opštine Sečanj ovoga puta čak 13 kuća će dobiti nove vlasnike, izjavio je danas ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, nakon što je komisija odobrila novih 107 zahteva za kupovinu kuća na selu.
„U opštini Paraćin tri kuće dobijaju nove vlasnike. Ovoga puta najveća kuća nalazi se u selu Gajdobra u opštini Bačka Palanka, ima 320 m2 i 7,7 ari placa i staje 1,17 miliona dinara. Kuća sa najvećom okućnicom od 55 ari nalazi se u opštini Zrenjanin u selu Mihajlovu i staje maksimalnih 1,2 miliona dinara“, rekao je Krkobabić predstavljajući rad komisije.

Na današnjoj komisiji dodeljeno je 107 seoskih kuća i to za 10 mladih poljoprivrednika i poljoprivrednica, 13 samohranih roditelja i 84 porodice sa teritorije čitave Srbije.
Opština Knić u Šumadijskom okrugu dobiće nove stanare u selu Toponica, novu porodicu čeka i selo Donji Katun opštine Varvarin, a na jugu Srbije oživeće seoske kuće u opštinama Merošina i Blace, saopštilo je Ministarstvo za brigu o selu.

Sredstva za kupovinu seoskih kuća se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava, do utroška sredstava opredeljenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2022. godine.

Za bespovratna sredstava za kupovinu seoske kuće mogu da se prijave mladi bračni i vanbračni parovi, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici i poljoprivrednice do 45 godina života.

Kuća, prema uslovima konkursa, može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima i njena vrednost može maksimalno iznositi 1,2 miliona dinara.

Za ove namene u budžetu Republike Srbije ove godine predviđeno je ukupno 500 miliona dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar