U trendu

Održan protest na aerodromu 'Nikola Tesla'

Sindikat zaposlenih na aerodromu „Nikola Tesla“ Beograd održao je danas protest na parkingu aerodroma i zatražio od Vlade Srbije da dugogodišnji radnici dobiju ugovore na neodredjeno vreme, umesto na odredjeno.

Predsednik sindikata zaposlenih na aerodromu „Zajedno“ Vesna Vilotić izjavila je agenciji Beta da su radnici na protestu pročitali zahteve i zatražili hitne sastanke sa direktorom Sašom Vlaisavljevićem, premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i ministarkom gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović.

„Ukoliko ne bude odgovora u narednih pet dana, spremni smo da stupimo u štrajk“, rekla je Vilotić.

Ona je objasnila da su novi ugovori o radu nejasni i da radnici zahtevaju da se poslodavac izjasni i obrazloži potpisivanje tog ugovora.

Vilotić je rekla da je sada nove ugovore na odredjeno vreme dobilo 200 radnika, a da u narednih dva do tri meseca ugovori ističu za još oko 600 radnika.

Podsetila je da su u novembru dobili uveravanja od poslovodstva i resorne ministarke Zorane Mihajlović da će dobiti ugovore na neodredjeno vreme.

Četiri sindikata koja organizuju protest imaju oko 1.300 članova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.