U trendu

Oglašena prodaja upravne zgrade Adrije Ervejza

LJUBLJANA – Stečajni upravnik Adrije Ervejza Janez Pustatičnik raspisao je tender za dostavljanje obavezujućih ponuda za upravnu zgradu nekadašnjeg slovenačkog avio-prevoznika u stečaju, sa okolnim parcelama.

Početna prodajna cena je određena na 4,1 milion evra bez PDV-a, a ponuđači imaju rok za podnošenje ponuda do 30. juna, prenosi agencija STA.

Nekadašnje sedište Adrije i okolne parcele najvredniji su deo stečajne mase, čija je vrednost procenjena na oko 6,2 miliona evra.

Izgrađena 2009. godine, četvorospratna zgrada Adrije u LJubljani ima skoro 4.400 kvadratnih metara. Objekat, pored kancelarijskog prostora, uključuje i učionice i magacin. Okružen je zemljištem i ograđenim parkingom.

Ponuđači treba da uplate 205.000 evra depozita do kraja juna ili da dostave bankarsku garanciju u tom iznosu koja važi do kraja godine.

Ako više ponuđača ponudi istu cenu, biće izabran onaj sa najkraćim rokom plaćanja, koji ne može biti duži od tri meseca nakon potpisivanja ugovora, a koji će morati da odobri sud.

Ponuđačima će biti omogućeno da vide prostorije, po zahtevu dostavljenom unapred. Ako to ne bude moguće zbog epidemiološke situacije, biće određen novi rok za podnošenje ponuda.

Ponuđači će biti obavešteni o postupku odabira u roku od 15 dana, navodi se u oglasu objavljenom na veb sajtu agencije AJPES za javnu evidenciju.

Prema pisanju poslovnog lista Finance, potencijalni kupac je državljanin Ujedinjenih Arapskih Emirata Munef Tarmom, koji ima nekoliko visokih funkcija u mnogim finansijskim fondovima i korporacijama. Suosnivač je fonda Abu Dabi Ekviti Partners (ADEP), dodaje STA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.