U trendu

Ojačali BELEX indeksi, u fokusu Komercijalna banka

BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze osetno su se oporavili posleđeg trgovačkog dana u nedelji, a u fokusu investitora su bili Komercijalna banka i somborsko poljoprivredno društvo Feketić.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 18.9 miliona dinara (160,6 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX 15 je skočio za više od 1,2 posto na 798,08 poena, a BELEXlajn je ojačao za 0,7 odsto na 1.670,12 poena.

U odnosu na prošlu nedelju, BELEX15 beleži dobitak od 0,4 posto, dok je BELEXlajn u minusu za četvrtinu procenta.

Obična akcija Komercijalne banke je, uz snažan rast cene od 2,0 odsto na 3.875 dinara, bila najtrgovanija na Open marketu sa iznosom od prbližno 7,8 miliona dinara, dok su deonice drugih preduzeća se kojima se trgovalo zabeležile skromne promete.

Na Multilateralnoj trgovinskoj platformi je nabolji učinak imalo poljoprivredno preduzeće Feketić, čije su akcije ostvarile rast od 3,3 procenta na 2.185 dinara, uz realizaciju od 10,4 miliona dinara.

Beogradsko privredno društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu „Dinara“ isprometovano je za 0,5 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 450 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 5,09 posto, pri čemu u kupovini 10,19 procenata, a u prodaji nisu učestvovali.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar