U trendu

Oko 6,5 miliona video pregleda koji promovišu Srbiju

BEOGRAD – Video klipovi u kojima se promoviše turistički potencijali Srbije imali su preko 6,5 miliona pregleda na društvenim mrežama tokom ovog leta, a najviše iz Indije, Turske, Nemačke, Rusije, SAD i zemalja regiona.

Proglašenjem pobednika nagradnog konkursa “Koje momente ćeš pamtiti ovog leta?”, Turistička organizacija Srbije uspešno je okončala letnju kampanju na društvenim mrežama, navodi se u saopštenju.

U TOS-u ističu i da je broj pratilaca na društvenim mrežama Instagram i Tviter, tokom dvoipomesečne kampanje uvećan za 30 odsto (Instagram), odnosno 35 procenata (Tviter).

U okviru ovogodišnje letnje kampanje, TOS je posebnu pažnju posvetio promociji Srbije kao poželjne destinacije za domaće turiste.

Kao podrška ovom segmentu kampanje, na Instagramu je pokrenut nagradni konkurs- “Koje momente ćeš pamtiti ovog leta?”, koji je trajao od 2. jula do 25. avgusta.

U tom je periodu na TOS-ovom heštegu #vidisrbiju podeljeno blizu 8. 000 video i foto “momenata“ snimljenih u Srbiji, od kojih su izabrana tri pobednička.

Za autore najboljih video sadržaja obezbeđena su vikend putovanja u Sokobanju, Sjenicu i Beograd.

Septembarskom mini kampanjom na društvenim mrežama – Mesec vina u Srbiji, Turistička organizacija Srbije nastaviće promociju turističkih potencijala zemlje kako na inostranim, tako i na domaćem tržištu, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.