U trendu

Omiljenim brendovima dodeljena priznanja Miljenik potrošača

BEOGRAD – Udruženje „Moja Srbija“, uz podršku Grada Beograda, dodelila je danas u Skupštine Beograda priznanja „Miljenik potrošača“ za 10 omiljenih brendova na tržištu Srbije.

Svečanost je otvorio pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, a priznanja su, pored njega, uručili i direktorka Centra potrošača Srbije Vera Vida, podsekretar za privredu Radenko Durkovič, kao i predsednik udruženja „Moja Srbija“ Milan Ristić.

Pomoćnik gradonačelnika Mladenović je zahvalio kompanijama što su, kako je rekao, svojim radom uticale da u krizi budemo što uspešniji, i da iz nje izađemo sa što manje gubitaka.

Uz čestitke nagrađenima dodao je da se nada da će ovakve svećanosti u budučnosti biti organizovane češće.

U kategoriji „Transport robe i putnika“ najuspešniji su bili Post Expres i Pošta Srbije, ali je najviše glasova potrošača dobila Pošta Srbije. Direktor Pošte Zoran Đorđević je izjavio da je velika čast biti najbolji u velikoj konkurenciji operatera. Cilj njihovog poslovanja biče još kvalitetnija uluga, kako bi se što više približili potrošačima.

U kategoriji „Slatkiši“ nauspešniji su bili Najlepše želje, Plazma i Jafa, ali se kao miljenik potrošača izdvojila Plazma.

Viši menadžer za komunikacije i korporativne poslove kompanije „Bambi“ Nemanja Brković je u ime zaposlenih u kompaniji Bambi zahvalio potrošačima, Gradu Beogradu i „Mojoj Srbiji“.

U kategoriji „Nameštaj“, najviše glasova dobila je Forma Ideale, a tu su se među tri omiljena breda našli i Jysk i Ikea.

Direktor marketinga u Formi Idale Aleksandar Ružesković zahvalio je organizatorima, ali i potrošačima, jer su prepoznali da je njihova kompanija uložila veliki trud u poslovanje.

Kao omiljeno vino potrošači Srbije izdvojili su Rubin, pored kog su najuspešniji bili Tikveš i Vinarija Kovačević.

Brend menadžer u Rubinu Tijana Marović je, uz zahvalnost, izrazila i obećanje da će nagradu opravdati kvalitetom i razvojem.

U kategoriji „Ulje, prilozi i prelivi“ najveće poverenje potrošači su dali brendovima Dobro jutro, Dijamant i Polimark, a titulu omiljenog brenda poneo je Dijamant.

Marketing menadžer u Dijamantu Vida Putnik rekla je da je ova nagrada još značajnija ako se uzme u obzir situacija u kojoj su preduzeća poslovala protekle godine.

U kategoriji „Meso i mesne prerađevine“ najuspešniji su, pored Zlatiborca koji je dobio priznanje, bili i Karneks i Neoplanta.

Menadžer eksternih korporativnih komunikacija kompanije Zlatiborac Dijana Savić zahvalila je potrošačima što su prepoznali i podržali trud i zalaganje kompanije.

Potrošači Srbije su, kao svoje omiljeno pivo, izdvojili Zaječarsko, pored kog su najviše glasova dobili Heineken i Jelen.

Group brand menadžer u kompaniji Hajneken Srbija Tamara Pajević je, uz zahvalnost potrošačima na ukazanom poverenju, istakla da je u pitanju brend koji neguje srpsku tradiciju i prave vrednosti i obećala da će opravdati ukazano poverenje.

U kategoriji „Osiguravajuća društva“ najuspešniji su bili ĐOR, Đenerali i Dunav osiguranje kome je dobilo priznanje „Miljenik potrošača.

Predsednik Izvršnog odbora u Dunav osiguranju Ivana Soković rekla je tom prilikom da je zadovoljstvo držati lidersku poziciju među brojnom konkurencijom i da će dati sve od sebe da budu još bolji i opravdaju da su miljenik potrošača.

Najomiljenija kafa srpskih potrošača je Nescafe, pored koje su najviše glasova dobili Grand i C kafa.

Senior brand menadžer Nescafe Sonja Šljivić istakla je da je Nescafe mnogo uložio u razvoj i da su ponosni što su prepoznati među potrošačima, uz obećanje da će biti još bolji.

U kategoriji „Kućna higijena“ najviše glasova dobio je Persil.

Akcija „Miljenik potrošača“ se organizuje u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“.

Pored nje, „Moja Srbija“ organizuje i akcije „Moj izbor“ koja podstiče razvoj domaćih brendova, „Dobročinitelj“ koja ističe najodgovornije kompanije i organizacije u zemlji, dok je nova akcija „Miljenik potrošača“ usmerena na sve brendove koji se mogu naći u zemlji, bez obzira na njihovo poreklo.

Pobednici su izabrani samo na osnovu glasova potrošača, koji su u prvom krugu glasali putem interneta, a u finalnom glasanju, koje je organizovano na teritoriji Srbije, metodom „lice u lice“, navode u „Mojoj Srbiji“.

Predsednik udruženja „Moja Srbija“ Milan Ristić rekao je da će se sve pomenute akcije nastaviti i dalje, a da će „Moj izbor“ biti proširen i promocijom manjih preduzeća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.