U trendu

Oni koji putuju u inostranstvo da preuzmu odgovornost

BEOGRAD – Situacija sa pandemijom u Grčkoj se pogoršava i svi naši građani koji putuju na odmor u tu zemlju moraju da prate promene uslova za ulazak na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, izjavila je danas pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomnikacija Renata Pindžo.

„Oni naši građani koji su se opredelili da godišnji odmor ove godine kao i prošle provedu van granica naše zemlje, pa i u Grčkoj moraju da preuzmu odgovornost, da prate promene koje će se dešavati. Kao što vidite epidemiološka situacija se u ovom trenutku pogoršva u Grčkoj. Neizvesno je“, rekla je ona odgovarajući na pitanje da li stalna promena mera za ulazak u Grčku odbija jedan broj naših turista od letovanja u toj zemlji.

„Mi ih pozivamo da prate pre svega sajt Ministarstva spoljnih poslova Srbije gde se u relanom vremenu menjaju podaci i da se obaveštavaju na vreme. Ne bi bilo u redu da komentarišemo odluke grčkih vlasti“, izjavila je Pindžo.

Podsetila je da je grčki ministar turizma u martu prilikom posete Beogradu rekao da Grčka neće zatvarati granice, ali da će se ponašati us kladu sa situacijom na terenu.

„Mislim da je to vrlo nepredvidivo, a našim građanima je poruka biramo Srbiju“, poručila je pomoćnik u Ministarstvu turizma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar