U trendu

Opština Čajetina i francusko mondensko mesto Evian dogovorili saradnju

Opština Čajetina objavila je danas da je sa francuskim mondenskim mestom Evian dogovorila saradnju.

„Slični po veličini, planovima razvoja i značaju turizma za prošlost, sadašnjost i budućnost lokalnih sredina, francusko mondensko mesto i banja Evian, koje leži na obali Ženevskog jezera, i jedan od lidera srpskog turizma opština Čajetina i njen Zlatibor lako su pronašli teme na kojima će ubuduće saradjivati“, kazao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović nakon razgovora sa predsednicom francuskog gradića Evian Josiane Lei.

Stamatović je prilikom posete Evianu naveo da se unapred raduje dolasku francuskih turista na Zlatibor.

Josiane Lei prihvatila je poziv čelnih ljudi opštine Čajetina da sa svojim saradnicima poseti Zlatibor, navedeno je u saopštenju.

Delegacija opštine Čajetina obišla je turističke znamenitosti Eviana, medju kojima je i izvorište najprodavanije mineralne vode na svetu Evian.
 
Atrakcija Eviana je i golf teren o čijoj izgradnji u Srbiju, kako je navedeno, razmišlja i rukovodstvo opštine Čajetina u skladu sa planovima razvoja turističkih potencijala opštine.

Cilj posete Evijanu je bio obilazak turističkih i sportskih sadržaja, a sve u susret realizaciji ideje velike investicije na Zlatiboru, izgradnje auto moto droma sa pratećim sadržajima, navedeno je u saopštenju.

Delegacija opštine Čajetina je posetila i Švajcarsku gde se u Ženevi sastala sa predstavnicima Svestske motociklističke federacije (FIM).

Kako je nevedeno, u narednom periodu biće organizovan obilazak staze u Le Manu-Francuska koja je projektovana za svetska auto moto takmičenja, što bi trebalo da doprinese boljoj realizaciji planova opštine Čajetina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.