Opština Raška i NSZ za aktivne mere zapošlavanja izdvojile po 8,5 miliona dinara

RAŠKA – Sredstvima Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u Raški je prošle godine zaposleno 100 ljudi i za tu svrhu je izdvojeno 20 miliona dinara, rečeno je na Forumu poslodavaca u Raški gde su predstavljene aktivne mere zapošljavanja koje će biti sprovođene ove godine, objavljeno je opštinskom sajtu i navedeno da su opština Raška i NSZ za ovu godinu za mere aktivne politike zapošljavanja izdvojile po 8,5 miliona dinara.
U skladu sa lokalnim akcionim planom zapošljavanja, novac će ove godine biti usmeren ka zapošljavanju lica iz kategorije teže zapošljivih i ka samozapošljavanju.
Direktorka kraljevačke filijale NSZ Snežana Prelić je istakla da su od 13 ovogodišnjih javnih poziva za sprovođenje programa zapošljavanja, samo dva namenjena javnom sektoru, dok su ostali usmereni ka privatnim preduzetnicima.
Predsednik opštine Raška Nemanja Popović je naglasio da raduje podatak da je zahvaljujući dobro definisanim programima zapošljavanja i podršci koju pre svega dobija privatni sektor, nezaposlenost u Raški višestruko smanjena u poslednjih 10 godina.
„Na kraju 2014. godine posao u Raški čekalo je 4.500 ljudi, dok je na kraju prošle godine na evidenciji bilo 1.569 osoba“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.