U trendu

Opština Ruma ove godine se priključuje na sistem regionalne

RUMA – Javno komunalno preduzeće “Komunalac” iz Rume nedavno je dobilo saglasnost Sremske Mitrovice i Rume, gradova osnivača regionalne deponije Srem-Mačva, za priključenje na njen sistem.

Tokom ove godine. Opština Ruma će se priključiti na sistem, što znači rešenje velikog ekološkog pitanja na području opštine, objavila je eKapija.

“Predstoji nam organizaciono sprovođenje svih postupaka koji će nam omogućiti da lakše i ekonomičnije, sve ono što sakupljamo prevezemo do reginalne deponije”, kazao je direktor JKP “Komunalac” iz Rume Dragan Panić.

„Razgovarali smo i o proširenju kapaciteta deponije i o drugoj, odnosno trećoj fazi, a naravno i o postrojenju za reciklažu koji bi trebalo u bliskoj budućnosti da počne sa radom“, kaže gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

“Za Rumu ovo ima nemerljiv značaj, jer ćemo posle više decenija doći u situaciju da zatvorimo našu deponiju, a imaćemo uređeno odlaganje i odvoženje smeća na adekvatno mesto koje je za tu namenu i napravljeno”, kazao je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

“Na sastanku ćemo se dogovarati o daljim koracima u vezi sa saradnjom, a nadamo se da će se uskoro pridružžti i Opština Šid, koja je u proceuri”, kaže gradonačelnica Sremske Mitrovice.

Saglasnost da se da se priključi na sistem regionalne deponije nedavno je dobila i Opština Bogatić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.