Opštine sa KiM na 42. Međunarodnom sajmu turizma u BG

KOSOVSKA MITROVICA – Kancelarija za Kosovo i Metohiju će i ove godine, u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave sa Kosova, učestvovati na 42. Medunarodnom sajmu turizma, od sutra do nedelje u Beogradu i podržati predstavljanje prirodnih lepota i turističkog potencijala opština Severna Mitrovica, Leposavić, Štrpce, Istok, Zubin Potok, Zvečan i Priština (Gračanica).

Kako je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, oni će na 11. Međunarodnom sajmu vina, koji se održava u istom periodu, na svom štandu u hali 2, pomoći predstavljanje porodičnih vinarija sa podrucja opštine Orahovac.

Program predstavljana opština sa Kosova pod ovogodišnjim sloganom „Samo je jedno“ počinje sutra u 10 sati u hali 4 Beogradskog sajma, kada ce opština Štrpce promovisati privredni i turistički potencijal sa posebnim akcentom na Ski-centar “Brezovica”, prenosi Kosovo onlajn.

Prvog dana na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstaviće se i opština Zubin Potok.

Drugog dana, u petak od 12 do 14 časova, predstavice se opština Kosovska Mitrovica prikazivanjem filma o ovom gradu, a predviđeno je obraćanje predsednika opštine i predstavljanje ustanova kulture i sporta.

Istog dana na sajmu od 14 do 16 časova će biti predstavljeni turisticki i kulturno-istorijski potencijali opštine Zvečan.

Sajamski treći dan od 11 do 12.30 casova rezervisan je za predstavljanje Kancelarije za KiM.

Istog dana predstaviće se i opštine Leposavić i Gračanica.

Predstavljanje opštine Istok biće od petka do nedelje, a kako je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, tokom sajma biće sakupljana humanitarna pomoć za višečlane porodice i manastire na Kosovu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.