U trendu

Otkazan protest, postignut dogovor sa ministarstvom

BEOGRAD – Udruženje poljoprivrednika „Stig“ iz Požarevca otkazalo je protest koji su nameravali da održe danas jer su zahvaljujući dogovoru tog udruženja, Grada Požarevca i Ministarstva poljoprivrede na prostoru Braničeva obezbeđene dovoljne količine azotnih đubriva uz najpovoljnije cene u ovom trenutku.

Predsednik udruženja „Stig“ Nedeljko Savić rekao je za Tanjug da su u utorak u Ministarstvu poljoprivrede imali sastanak sa ministrom Branislavom Nedimovićem i dodao da su tom prilikom dobili predloge kako da prevaziđu svoje probleme.

„Te predloge smo izneli na sednici našeg udruženja „Stig“ na kojoj je odlučeno da prihvatimo ponudu resornog ministarstva, a ta ponuda podrazumeva da sutra u 10 sati u veliku salu Doma kulture Požarevac dođu predstavnici ministarstva koji će da objasne ljudima kako da dođu do mineralnog đubriva uree po ceni od 750 evra“, rekao je Savić.

Naveo je da će đubrivo biti obezbeđeno po najpovoljnijim cenama i dodao da je predlog resornog ministarstva da Grad Požarevac učestvuje na taj način što će poljoprivrednicima da nadoknadi razliku od 750 evra sa PDV-om do tržišne cene.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar