U trendu

OTP banka dobitnik priznanja „Employer Partner”

BEOGRAD – OTP banka Srbija dobitnik je ,,Employer Partner” sertifikata, prestižnog HR priznanja konsultantske kuće ,,Selectio”.

Kompleksna i detaljna analiza utvrdila je da se OTP banka najviše istakla u području uključenosti i inspiracije, transformacije i rasta kao i HR strateškog savetovanja.

Rezultati jasno ukazuju da banka strateški pristupa zaposlenima i prepoznaje njihovu ulogu kao ključnu u razvoju banke.

Direktorka direkcije za ljudske resurse u OTP banci Srbija Krstinja Šćepanović istakla je da ovaj sertifikat potvrđuje posvećenost usmerenu ka kontinuiranom dijalogu sa zaposlenima, postavljanju inovacionih trendova i odlučnom upravljanju promenama.

“Vreme u kom živimo od poslodavaca zahteva drugačiji pristup ka zaposlenima, klijentima, kandidatima, a banke kao poslodavci prolaze kroz posebno izazovan period. OTP banka radi na tome da svoje HR procese, inovacione prakse i odnos sa zaposlenima gradi po najvišim standardima. Bankarstvo volimo, ali nismo samo bankari. Naša liderska pozicija temelji se na korporativnoj kulturi koja zaposlenima omogućava da se konstantno razvijaju, kreirajući promene i inovativna rešenja”, izjavila je Šćepanović.

Kako su naveli iz konsultantske kuće, postizanjem ,,Employer Partner” standarda, kompanije pokazuju da su u stalnoj potrazi za znanjem i razvojem.

“Kada govorimo o ključnim temama za upravljanje ljudskim resursima, radna uspešnost, leadership kao i HR kapacitet su kategorije koje su posebno izazovne. OTP banka se vrlo uspešno izdvojila upravo u njima, čime je jasno pokazala da teži konstantom unapređenju svojih procesa, modernizaciji i upotrebi savremenih alata u poslovanju. Naša opsežna analiza je to i potvrdila, budući da nije moguće zadovoljiti kriterijume za postizanje sertifikata ako u organizaciji ne postoji dobra povezanost svih procesa”, izjavila je Sanja Jevđenijević, u ime Employer Partner sertifikacionog tima.

Priznanje koje potvrđuje da su zaposleni stub uspeha jeste i nedavno proglašenje OTP banke za najbolju banku u Srbiji, od strane svetskog renomiranog magazina Euromoney.

Reč je tradicionalnoj „Euromoney nagradi za izvrsnost 2022“ (Euromoney Awards for Excellence 2022) koja se dodeljuje finansijskim institucijama koje klijentima pružaju najviši nivo usluge, inovacija i stručnosti, saopštila je OTP banka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.