U trendu

Otvaranje letnje sezone na Jahorini od 1. do 3. jula

BEOGRAD – Svečano otvaranje latnje sezone u Olimpijskom centru Jahorina biće od 1. do 3. jula, najavio je danas direktor tog Dejan Ljevnaić i dodao da posetioce ovog leta na Jahorini očekuje široka ponuda sadržaja od alpinizma i bara na vrhu planine, preko vožnji gondolom i zip lajnom do prelepih prirodnih atrakcija.

On je, na konferenciji povodom promocije Olimpijskog centra Jahorina održanaoj u okviru Serbia Open ATP turnira u Beogradu, rekao da su pripreme za letnju sezonu na Jahorini uveliko u toku.

„Radiće sve naše atrakcije koje ima samo Jahorina, kao što je alping koster dužine 2,5 kilometara, olimpijski bar na vrhu, nova gondola Poljice, akumulaciono jezero na vrhu planine na kojoj će biti pedaline, zip-lajn, skaj dive, dečija igrališta i mol“, naveo je Ljevnaić.

Dodao je da goste kada se spuste gondolom očekuju atrakcije jedinstvene za ovu planinu kao što su tauer, loopster, baterflaj, nautik-dzet, jahanje konja, tjubing, iks-rejser, kao i ret-a-kvadova i bicikala.

Najavio je otvaranje letnje sezone od 1. do 3. jula kada će nastupati najveće regionalne zvezde i di dzejevi, a biće organizvani i koncerti za najmlađe.

Ljevnaić je istakao i da vlada veliko interesovanje za Ultra Trail na Jahorini koji se održava 23. i 24. jula, te rekao da će se za vreme letnje sezone organizovati modne revije i programi poput Detox Jahorina.

„Posetioce očekuje bogat program ovog leta na Jahorini“, poručio je direktor olimpijskog centra.

Kada je reč o zimi na ovoj planini Ljevanić je kazao da je od sinoć na Jahorini palo novih 20 centimetara snega, te da ski sezona još uvek traje.

„Danas je 140 dan, kako se u kontinuitetu skija na planini i ovo je po svim parametrima najuspešnija sezona ikada. Imali smo preko 412. 000 skijaša ove sezone i oko 150.000 neskijaša. To govori da je ova sezona oborila sve rekorde, a ukupan prihod za ovu sezonu je 21 milion maraka“, naveo je on.

Direktor je naglasio da je to povećanje za oko 1.200 odsto od kada je novo rukovodstvo preuzelo upravljanje Centrom.

Prema njegovim rečima, ostvareni rezultati predstavljaju veliki uspeh, pogotovu kada se uzme u obzir da je broj skijaša ove godine u opadanju u svim ski centrima u Evropi.

Takođe, kazao je da se u okviru Olimpijskog centra Jahorina trenutno gradi preko 300.000 kvadrata novih objekata, što je, dodao je, investicija od nekih 1,5 milijarde maraka.

Ljevnaić je rekao da mu je čast što se njegova kompanija predstavlja na ITP turniru Serbia Open 2022 i zahvalio se na saradnji Novaku Đokoviću i čitavoj njegovoj porodici, koji su dali svoj doprinos u rekonstrukciji i unapređenju Olimpijskog centra Jahorina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.