U trendu

Otvoren 1. Međunarodni sajam poljoprivrede i ruralnog turizma na Zlatiboru

Međunarodni sajam poljoprivrede i ruralnog turizma na Zlatiboru otvorio je danas pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević i rekao da je „to samo početak pomoći ministarstva ovom kraju“.

„Ideja za pokretanje ovog sajma je nastala prošle godine, da se i u zapadnom delu Srbije, koji je okosnica i naše poljoprivrede i turizma, organizuje jedna ovako značajna privredna manifestacija“, rekao je Bogićević i u ime ministarstva zahvalio zlatiborskim domaćinima i posetiocima.

Upućujući poruku da je sajam logičan nastavak svih aktivnosti koje opština Čajetina preduzima kako bi pomogla ubrzanom razvoju lokalnih poljoprivrednih proizvođača i lakšem i bržem plasmanu svojih proizvoda, predsednik opštine  Milan Stamatović je rekao da „sajam govori da su na pravom putu na kome razvijaju turizam i poljoprivredu“.

„Upustili smo se u jedan ozbiljan, dugoročan posao da radimo u interesu građana, jer Srbija bez sela ne može napred. Već više godina organizujemo naše poljoprivrednike da proizvode na savremen način i u tome ćemo im pomoći kroz opštinski Agrobiznis centar, koji poslednjih godina beleži ozbiljne rezultate“, rekao je Stamatović.

Dodao je da „nije klasičan političar, već stanovnik Zlatibora koji govori o onome što je životno, što je realno“.

„Borili smo se da sačuvamo i vaše privatno zemljište, da ostane kod vas, da vam ga neko ne otima i sa druge strane se borimo da sačuvamo državno poljoprivredno zemljište. Da ono ostane u državnom vlasništvu, koje bi se onda davalo privatnicima u zakup, a ne u vlasništvo“, rekao je Stamatović, obraćajući se zlatiborskim poljoprivrednicima.

Direktor Zlatiborskog eko agrara Marko Marić naveo je da su „Zlatiborski eko agrar“ i opština Čajetina dali sve od sebe da sajam dobro izgleda.

„Verujemo da će smotra biti dugovečna. Na Kraljevom trgu je postavljeno 40 štandova za prezentaciju poljoprivrednih proizvoda, a 20 izlagača poljoprivredne mehanizacije ima svoj prostor na parkingu sa druge strane jezera. Imamo izlagače iz Makedonije i Crne Gore, a očekujemo i goste iz Hrvatske“, rekao je Marić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.