U trendu

Otvoren Interkonekt Egzekjutiv samit u Beogradu

BEOGRAD – U Beogradu je danas otvoren dvodnevni poslovni samit Interkonekt Egzekjutiv, koji okuplja i povezuje predstavnike poslovne zajednice regiona Zapadnog Balkana sa vodećim svetskim kompanijama i ekspertima u oblasti digitalizacije i snabdevanja.
Samit organizuju Privredna komora Srbije, Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) i kompanija Convenstenics, a na skup su došle velike međunarodne kompanije iz oblasti informacionih tehnologija, automobilske, metalske, elektro i prehrambene industrije.
Među njima i Thyšenkrupp Automotive, INEOS, L’Oréal, Zentis, OSCE, Celonis i mnoge druge.

Otvarajući samit, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je istakao da su naše kompanije koje učestvuju na skupu prisutne u 124 zemlje sveta.

Prema njegovim rečima, vreme je takvo da ne znamo šta možemo očekivati od globalne krize, ali i da ono zahteva stvaranje inovacija.

„Vi koji ste ovde stvarate inovacije i pišete budućnost u raznim delatnostima. Cilj je danas i sutra ovde čujemo velike ljude i da pronađemo rešenja za izazove koji su pred nama“, rekao je on.

Jedan od organizatora skupa, direktor Mercuri Urval Matijas Lodojd, istakao je da su Srbija i region Zapadnog Balkana odlični za investicije, a posebno za nearšoring, te da su na samitu prisutni direktori zaduženi za poslovanje na globalnom nivou.
Koliki je njihov značaj pokazuje i podatak da oko 20 prisutnih vlasnika i izvršnih direktora kompanija ostvaruju ukupni promet veći od 50 milijardi evra.

Oni će imati priliku da se tokom samita poslovno povežu sa partnerima putem B2B platforme, kao i da učestvuju na radionicama, čuju eksperte u oblasti digitalne transformacije i upravljanja lancima snabdevanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar